Грузія 23-26 квітня 2009 р. припинить постачання газу з Росії до Вірменії через ремонт магістрального газопроводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія 23-26 квітня 2009 р. припинить постачання газу з Росії до Вірменії через ремонт магістрального газопроводу

Енергетика
122
Постачання російського газу до Вірменії будуть тимчасово припинене через відновлювальні роботи на магістральному газопроводі в околицях Тбілісі, повідомили в прес-службі компанії "АрмРосгазпром".
Як пояснили в "АрмРосгазпромі", грузинська газотранспортна компанія офіційно розповсюдила інформацію про те, що у зв'язку з проведенням відновних робіт на магістральному газопроводі в околицях Тбілісі з 23 по 26 квітня 2009 р. припиняється подача газу до Вірменії, передає АРКА. У цей період газопостачання споживачів Вірменії здійснюватиметься безперебійно за рахунок запасів Абовянського газосховища, повідомили в компанії.
ЗАТ "АрмРосгазпром" володіє монопольним правом на постачання і розподіл російського природного газу на внутрішньому ринку Вірменії. Газ до Вірменії поступає транзитом через Грузію. Компанія створена в 1997 р. Частка ВАТ "Газпром" в статутному капіталі компанії складає 80%, частка уряду Вірменії - 20%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас