Кабмін зберіг цільову надбавку на газ для металургів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін зберіг цільову надбавку на газ для металургів

Казна та Політика
218
Уряд звільнив від сплати цільової надбавки до ціни на природний газ (2%) хімічні підприємства. Про це повідомляє "Комерсант-Україна". При цьому пільг для металургів відповідна постанова не передбачає, хоча на початку квітня міністр економіки Богдан Данилишин повідомляв, що від надбавки будуть звільнені і меткомбінати.
Пізніше Кабмін заявляв, що може позбавити металургів пільг, якщо вони продовжать продавати продукцію на експорт на 15-20% дешевше, ніж українським споживачам.
Відзначимо, 23 березня ц.р. прес-служба "Укрзалізниці" повідомила, що, надаючи під час кризи преференції металургам, відомство недоодержало з 10 листопада до кінця 2008 р. більше 50 млн дол. Зокрема, повідомляється, що, розраховуючи на підтримку уряду, металурги півроку тому ініціювали підписання Меморандуму про взаєморозуміння між урядом і підприємствами ГМК. Цей документ надає металургійним підприємствам можливість економії коштів на виробництво продукції за рахунок зменшення тарифів на послуги державних монополій. Так, уряд увів мораторій на підвищення тарифів на залізничні вантажоперевезення, на електроенергію, на природний газ, на коксівне вугілля.
Нагадаємо, у листопаді 2008 р. Кабінет міністрів продовжив дію антикризових заходів, спрямованих на стабілізацію ситуації в гірничо-металургійному комплексі (ГМК) і хімічній промисловості на 2009 р. Зазначені заходи передбачали скасування цільової надбавки до тарифу на природний газ, використовуваний підприємствами для технологічних потреб. Крім того, ними заборонено підвищення тарифів на вантажоперевезення для підприємств ГМК і хімпрому. Зазначені заходи були прийняті урядом 14 жовтня 2008 р. у вигляді постанови №925, дія якої закінчилася 31 грудня 2008 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас