Moody's знизило рейтинг АФК "Система" до "В1", прогноз - негативний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's знизило рейтинг АФК "Система" до "В1", прогноз - негативний

Фондовий ринок
285
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило корпоративний рейтинг і рейтинг імовірності дефолту АФК "Система" до "В1" з "Ba3".
Рейтинг незабезпечених облігацій компанії на суму $350 млн, випущених від імені Sistema Capital SA, знижено до "B2". Прогноз рейтингів - негативний.
Рішення агентства, говориться в його прес-релізі, пов'язане з недостатньою ясністю того, як будуть функціонувати придбані "Системою" активи і який вклад вони внесуть у грошові надходження групи; з передбачуваним зростанням рівня фінансової підтримки дочірніх компаній групи; з побоюваннями із приводу труднощів з рефінансуванням і ліквідністю в умовах обмеженого доступу російських компаній до міжнародного ринку капіталів.
У той же час рейтинг "B1" ураховує сильні операційні показники і грошові надходження телекомунікаційних активів, успішну реалізацію кроків щодо вирішення питань ліквідності, потенційний позитивний ефект у результаті придбання активів у ПЕК.
Moody's позитивно оцінює оголошену "Системою" стратегію перетворення операцій компанії відповідно до критерію операційної ефективності, у рамках якої, серед іншого, передбачається скоротити залежність від збиткових операцій, оптимізувати капітальні та операційні видатки, а також допомогу дочірнім компаніям.
"Негативний" прогноз по рейтингах "Системи" обумовлений побоюваннями Moody's щодо ліквідності компанії в наступні 12 місяців. Крім того, аналітики стурбовані, що проблеми, які можуть виникнути у зв'язку з погіршенням ситуації в операційному середовищі компанії і на кредитних ринках, негативно позначаться на здатності компанії здійснити свої плани в 2009 році і вирішенні проблем залучення ліквідності на початку 2010 року.
Негативний тиск на рейтинги "Системи" можливий в тому випадку, якщо компанія стикнеться із труднощами при здійсненні певних кроків, спрямованих на підтримку загальної ліквідності групи і поліпшення операційних показників, а також у випадку ослаблення кредитного профілю основних дочірніх компаній "Системи".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас