Дмитро Медведєв під час візиту у Нігерію підтримає інтереси Газпрому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дмитро Медведєв під час візиту у Нігерію підтримає інтереси Газпрому

Енергетика
134
Відстоювання російських інвестиційних інтересів у нафтовій і газовій промисловості Нігерії стане однією із цілей турне президента Росії Дмитра Медведєва, який планує свій перший візит в Африку в червні цього року, повідомляє нігерійське видання Daily Independent.
Авторитетні джерела в Москві пояснили нігерійській газеті, що Медведєв, який має намір відвідати Нігерію, Анголу і Єгипет, розраховує провести переговори з нігерійським президентом Умару Ярадуа (Umaru Yar'adua) і ключовими фігурами місцевої нафтогазової галузі, оскільки Газпром має намір інвестувати в цей сектор. Поїздка Медведєва також свідчить про зростаючі плани щодо участі в розвідці нігерійських родовищ вуглеводнів.
Голова комітету Ради Федерації у міжнародних справах Михайло Маргелов відзначив: "Росія повертається в Африку". Він також додав, що РФ може зіграти "роль чесного посередника" у Судані, тому що, на відміну від Великобританії, не несе тягар колоніального минулого в цьому регіоні. Росія не робила в останні роки мільярдних інвестицій як Китай і далека від ідеологічної позиції США.
Нігерійське видання пише, що, можливо, буде порушена тема російської компанії Русал, яку уряд Нігерії звинувачує в порушенні умов угоди купівлі алюмінієвого заводу Alscon. З аналогічними проблемами Русал зіткнувся й у Гвінеї, де влада намагається оскаржити придбання компанією боксито-глиноземного комплексу Friguia. Африканські активи забезпечували Русалу близько 4% загального обсягу виробництва алюмінію і понад 5% виробництва глинозему.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас