Саміт американських держав закрився без підсумкової декларації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саміт американських держав закрився без підсумкової декларації

Казна та Політика
244
Лідери 33 американських держав, присутні на форум країн Латинської Америки та Карибського басейну, не змогли узгодити і підписати підсумкову декларацію зустрічі, повідомляє Бі-бі-сі.
Основною причиною цього сталі розбіжності між США та низкою інших країн з приводу Куби, зокрема з приводу виключення Острова свободи зі списку країн-учасниць саміту.
Кубинська делегація не була запрошена на зустріч, оскільки членство Куби в Організації американських держав було припинене в 1962 р. за ініціативою Сполучених Штатів.
"Чому до Куби так продовжують відноситися?", - висловив на саміті думку багатьох латиноамериканських країн президент Венесуели Уго Чавес. Раніше він заявляв, що проголосує проти будь-якого варіанту підсумкової декларації саміту на знак солідарності з Гаваною.
У свою чергу американський президент Барак Обама заявив, що спостерігає позитивні сигнали з боку Куби та Венесуели, і що саміт знаменує початок нових взаємин між США та сусідніми державами. Він також додав, що підхід США до відносин з Кубою "не спрацював, так, як ми хотіли б".
Саміт американських держав проходив з 17 по 19 квітня ц.р. в республіці Тринідад та Тобаго. У нім взяли участь лідери 33 американських держав.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас