Великобританія опублікує "чорний список" податкових боржників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія опублікує "чорний список" податкових боржників

235
Уряд Великобританії вирішив опублікувати список компаній і бізнесменів, які заборгували Об'єднаному королівству податки. Таке рішення було прийнято у рамках саміту G20, пише в суботу британська газета Guardian.
Поіменно будуть перераховані особи та організації, які заборгували королівському Управлінню податків і мит понад 25 тис. фунтів ($37,5 тис.).
В умовах економічних труднощів, цей крок, на думку британського міністра фінансів Алістера Дарлінга, допоможе скарбниці одержати додатково десятки мільйонів фунтів.
Відзначимо, що подібна схема була вже успішно випробувана в Ірландії в 1980-х рр. Відповідно до неї винні особи або компанії можуть уникнути оприлюднення їх імен, якщо без зволікання розкриють необхідні дані податковому відомству.
За словами голови фінансового відомства, ірландський досвід свідчить про те, що ризик набути публічного розголосу стає сильним імпульсом до того, щоб заявити про себе.
Боржники в малому бізнесі, пише газета, піддадуться жорсткій перевірці, яка покликана посприяти виплаті ними заборгованості протягом п'яти років.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас