Техас поки не буде виходити зі складу США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Техас поки не буде виходити зі складу США

1873
Більшість жителів Техаса виступають проти ідеї незалежності штату від Сполучених Штатів Америки. Про це говорять результати соцопитування, проведеного американським центром Rasmussen Reports.
Останнім часом серед політичних еліт штату ведеться широка дискусія про можливий вихід Техаса зі США. Зокрема, губернатор Техаса Рік Перрі неодноразово виступав із критикою на адресу політики Вашингтона, особливо в сфері розподілу фінансової допомоги між штатами і натякав на "будь-які можливі сценарії".
Недавно губернатор виступив в Остіні на мітингу проти федерального оподатковування: учасники акції скандували "secede", тобто "від'єднаємося".
За даними Rasmussen Reports, 31 відсоток опитаних жителів Техаса твердо впевнені у тому, що штат має право на вихід зі США для утворення незалежної держави.
Однак якби питання про незалежність штату було винесено на референдум, то за від'єднання Техаса проголосували б тільки 18 відсотків громадян, а проти виходу - 75 відсотків. 7 відсотків респондентів поки не визначилися.
Республіка Техас існувала як незалежна держава з 1836 року. В 1845 році республіка була анексована США і роком пізніше офіційно припинила своє існування. 2 березня, день підписання декларації 1836 року, відзначається в штаті як День незалежності Техаса.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас