Інфляція у квітні продовжує знижуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція у квітні продовжує знижуватися

Казна та Політика
567
В Україні спостерігається тенденція до зниження інфляції. Про це заявив голова Державного комітету статистики Олександр Осауленко.
"За оперативними оцінками, позитивна тенденція до зниження рівня інфляції збереглася й у першій декаді квітня", - підкреслив Осауленко, нагадавши, що споживчі цін у березні виросли на 1,4%, тоді як у лютому - на 1,5%, а в січні - на 2,9%.
Також Держкомстат зафіксував у березні позитивну динаміку обсягів виробництва товарів і послуг у всіх основних галузях економіки відносно лютого. За словами Осауленка, економіка країни почала відновлюватися та виходити із кризи після спаду.
У багатьох галузях зростання спостерігається вже другий місяць підряд. Це стосується, зокрема, промисловості та будівництва (+38% у березні відносно лютого).
У березні відносно лютого обсяги промислового виробництва виросли на 8,3%. Зростання виробництва в березні до лютого зафіксовано практично у всіх видах промислової діяльності, крім деревообробної промисловості.
"Суттєво наростили обсяги виробництва хімічна і нафтохімічна промисловість - плюс 20,6%, виробництво будівельних матеріалів - плюс 17,9%, харчова промисловість - плюс 12,8%, виробництво коксу і продуктів нафтопереробки - плюс 13,5%. У машинобудуванні зростання склало 5,9%, металургійному виробництві - 4,6%", - відзначив Осауленко.
У транспортній галузі вантажообіг у березні виріс відносно лютого на 4,8%, а пасажирооборот - на 11,4%.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас