Депутатів зіпсувало квартирне питання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутатів зіпсувало квартирне питання

Казна та Політика
2209
На наступному тижні регламентний комітет Верховної Ради розподілить 17 квартир між народними депутатами, що не мають житла в столиці.
Як повідомив "б'ютівець" Володимир Каплієнко, на одержання квартир подали заявки 40 людей з 110 обранців, що проживають зараз у готелях). Оскільки на всіх охочих апартаментів не вистачить, вони будуть розіграні шляхом жеребкування. Квартири, на які претендують народні депутати, розташовані в будинку на вулиці Срібнокільській, 24. Навколо безкоштовного житла в депутатському середовищі вже вибухнув скандал. Так, народний депутат від Партії регіонів Олександр Чорноморов заявив: квартири на Срібнокільській можуть не дістатися парламентаріям. Вони вже роздані співробітникам апарату Верховної Ради.
За словами "регіонала" Олександра Чорноморова, усі 17 квартир, які повинні бути розіграні між депутатами, уже обіцяні співробітникам апарату парламенту. "П'ять із них уже заселені працівниками Верховної Ради", - заявив він.
"Бютівець" Володимир Каплієнко ж назвав слова Чорноморова провокацією, затіяною з метою одержати квартиру. За його словами, на депутатські квартири ніхто не зазіхає. "Дійсно, через Держуправління справами співробітникам апарату Верховної Ради було роздано п'ять квартир на вулиці Срібнокільській, але по окремій, не депутатській, квоті", - запевнив "бютівець". Цю ж інформацію підтвердив колега Каплієнка по регламентному комітеті - Василь Кравчук.
У регламентному комітеті розповідають, що заявки на одержання квартир подавали в основному депутати з Партії регіонів і Компартії. "Бютівці" же відмовилися від претензій на житло, "щоб не створювати зайвого навантаження на бюджет". Опоненти називають такий хід простим піаром.
Втім, зіграти на темі роздачі дармових квартир депутати намагалися не один раз. Приміром, нардепи Сергій Міщенко (БЮТ) і Ганна Герман пропонували віддати це житло багатодітним сім'ям. Спікер парламенту Володимир Литвин навіть закликав віддати апартаменти прибиральницям Верховної Ради, які "по 20-30 років стоять у черзі за ордерами". Однак такі заяви залишилися всього лише словами.
Ольга Василевська
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас