Держкомрезерв роздробив на 4 лоти виставлені на продаж 1,3 млрд куб. м природного газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держкомрезерв роздробив на 4 лоти виставлені на продаж 1,3 млрд куб. м природного газу

Енергетика
168
Виставлені на продаж на відкритому конкурсі права вимоги Держкомрезерву до Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" на 1 млрд 318,08 млн куб. м природного газу роздроблені на чотири рівні за розміром лоти.
Як повідомив Держкомрезерв в оголошенні в газеті "Урядовий кур'єр" у четвер, розмір конкурсного забезпечення для купівлі кожного лота обсягом 329,52 млн куб. м становить EUR1 млн, тоді як тиждень тому він становив 55,42 млн грн.
Дата конкурсу залишена без змін - 24 квітня, а заявки на нього приймаються до середини дня 23 квітня.
"Нафтогаз України" на минулому тижні заявив, що проведення такого конкурсу може порушити газовий баланс країни, а також повідомив потенційним учасникам конкурсу, що його результати будуть оскаржені держхолдингом у суді.
Як повідомлялося, у лютому минулого року колишній голова Держкомрезерву Михайло Поживанов повідомляв, що комітет передав "Нафтогазу України" на відповідальне зберігання 1,3 млрд куб. м природного газу. Потім комітет тричі безуспішно намагався реалізувати на торгах 651,15 млн куб. м природного газу із цього обсягу. А у вересні М.Поживанов оцінив борг "Нафтогазу України" перед відомством в 3,5 млрд грн.
Держкомрезерв формує і забезпечує реалізацію державної політики в сфері формування, розміщення, зберігання, використання та наповнення запасів державного резерву.
"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом з транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас