Мінфін Німеччини: Світ чекає "криза після кризи" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Німеччини: Світ чекає "криза після кризи"

3367
Міністр фінансів ФРН Пеєр Штайнбрюк заявив про те, що світова економіка може зіткнутися з інфляцією і "кризою після кризи", після стабілізації економічної кон'юнктури. Про це повідомляє кореспондент The Financial Times Бернар Бенуа. Про це він заявив на вихідних в інтерв'ю виданню. На його думку, кредитно-грошова політика, що проводиться зараз центробанками провідних держав, не може не викликати стурбованість.
"Я побоююся того, що відповідні заходи, які ми бачимо зараз у всьому, з рефінансування величезної кількості боргів, можуть лише привести нас до наступної кризи, - сказав він. - Настільки значна кількість грошової маси, закачаної на ринки капіталів, може з легкістю... привести нас до глобальної інфляції під час виходу з рецесії".
Минулого місяця канцлер ФРН Ангела Меркель заявила виданню, що уливання зайвої кількості грошей для виходу із кризи може привести до несприятливих наслідків.
На відміну від США, в Німеччині поки не поспішають говорити про те, що криза досягла свого дна. "У середньостроковій перспективі, - продовжує Штейнбрюк, - нам треба вже починати думати про те, як ми будемо виводити із системи ці мільярди, якими ми зараз накачуємо економіки. Це буде особливий виклик для центробанків, у тому числі і для ЄЦБ".
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас