Промвиробництво у США знизилось у березні, використання потужностей впало до рекорду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Промвиробництво у США знизилось у березні, використання потужностей впало до рекорду

Казна та Політика
403
Обсяг промислового виробництва в США в березні впав на 1,5%, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дані Федеральної резервної системи.
Аналітики в середньому очікували зменшення показника на 0,9%.
Згідно з переглянутими даними, у лютому промвиробництво скоротилося також на 1,5%, а не на 1,4%, як повідомлялося раніше.
Використання виробничих потужностей минулого місяця опустилося до 69,3% - мінімального рівня з початку відстеження цих даних в 1967 році.
Місяцем раніше цей показник становив 70,3%. Експерти прогнозували його зниження до 69,6%.
Обсяг промислового виробництва в США скоротився в березні 14-й місяць із останніх 15. Економічний спад, імовірно, продовжиться, оскільки багато підприємств скорочують випуск продукції на тлі збереження високих товарів на складах. Враховуючи відсутність інфляційних побоювань, Федеральна резервна система (ФРС) може продовжити уливання коштів у фінансову сферу, щоб розморозити кредитні ринки і відновити економічне зростання, відзначають експерти.
"Виробничий сектор перебуває в стані рецесії, - відзначає головний економіст Wachovia Corp. Джон Сільвіа. - Компанії як і раніше намагаються скоротити свої запаси, у зв'язку із чим у першому і початку другого кварталу вони значно скоротили обсяги виробництва".
Скорочення промвиробництва в США в березні було обумовлено, зокрема, зменшенням випуску споживчих товарів, включаючи меблі та електроніку, а також устаткування для бізнесу.
Виробництво автомобілів і деталей до них збільшилося в березні на 1,5%, без урахування автомобілів випуск упав на 1,6%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас