В іноземців будуть знімати відбитки пальців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В іноземців будуть знімати відбитки пальців

552
Верховна рада прийняла законопроект №3079 "Про внесення змін у ст. 25 закону 'Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства'". Документ зобов'язує приїжджих іноземців та осіб без громадянства надавати свої біометричні дані (відбитки пальців) під час оформлення в'їзної візи в дипломатичних представництвах за кордоном і під час проходження прикордонконтролю.
Ці вимоги не поширюються на громадян держав, з якими Україна встановила безвізовий режим перетинання кордону. Нагадаємо, 30 березня голова прес-служби МЗС Василь Кирилич повідомив, що Україна розглядає можливість зміни процедури оформлення українських віз для іноземних громадян, зокрема можливе введення на певному етапі фіксації так званих біометричних даних.
За його словами, така робота ведеться в рамках адаптації українського законодавства до норм Євросоюзу.
Коментуючи Ъ прийнятий законопроект, перший заступник голови парламентського комітету з питань правосуддя Юрій Кармазін (НУНС) заявив, що надання біометричних даних повинне поширюватися на громадян усіх країн. "Виняток можуть становити тільки ті, з якими в України є взаємність у питанні безвізового режиму.
Прийнятий документ також дозволяє президентові робити винятки на свій розсуд", - відзначив він. Втім, за словами пана Кармазіна, він зняв свої заперечення після того, як голова Верховної ради Володимир Литвин дав доручення профільному комітету розробити інший законопроект, у якому будуть враховані його зауваження.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас