Криза жене американців на село — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза жене американців на село

456
Рецесія в США привела до появи так званих "економічних пристосуванців" (economic survivalists) - людей, які скорочують свої витрати завдяки переходу на самозабезпечування і вчаться бути самодостатніми.
Так, сім'я Войтовицев у складі трьох людей навчилася заощаджувати в такий спосіб. Батько сімейства полює на оленів і індичок у сільській місцевості на околицях міста Альма, штат Мічиган. Там же мати з дочкою розводять курей і свиней. Замість купівлі книг і походів у кінотеатр ощадливі Войтовиці щотижня відвідують бібліотеку. Також вони відключили супутникову "тарілку" і радіо, відмовилися від посудомийної машини і великої вантажівки, а одяг купують у магазинах розпродажів. Крім того, сім'я хоче встановити піч, яка топиться дровами, пише газета USA Today.
Американці, що опинилися у важкій фінансовій ситуації, купують заморожені збезводнені продукти харчування (особливою популярністю користується набір ціною 3375 доларів, якого вистачить для прогодовування чотирьох людей протягом трьох місяців) і аварійні комплекти засобів виживання, а також займаються самостійним вирощуванням овочів.
Зростає популярність консервованих продуктів. Усе більше людей вчаться самостійно зашивати і латати свій одяг, щоб не купувати новий. Деякі ріелтори говорять про бажання їх клієнтів виїхати з великих міст у сільську місцевість.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас