ПУМБ вирішив тимчасово відмовитися від рейтингів Moody's і Fitch — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПУМБ вирішив тимчасово відмовитися від рейтингів Moody's і Fitch

Казна та Політика
1097
Перший український міжнародний банк (ПУМБ), що входить у групу найбільших, вирішив тимчасово відмовитися від рейтингів міжнародних рейтингових агентств Moody's і Fitch. Про це говориться в повідомленні банку.
"ПУМБ прийняв рішення призупинити співробітництво з рейтинговими агентствами Moody's і Fitch", - говориться в повідомленні.
На думку голови правління банку Рафала Ющака, цього року кредитні рейтинги не мають практичної цінності, оскільки сьогодні світові ринки капіталу для українських позичальників фактично закриті.
"Набагато правильніше зараз направити ресурси на забезпечення стабільної роботи банку і на захист інтересів наших клієнтів. Ми задоволені партнерськими відносинами, які склалися в нас за роки співробітництва і дякуємо рейтинговим агентствам за підтримку та розуміння", сказав він.
Банкір також відзначив, що при стабілізації ситуації і позитивних змінах на міжнародних ринках капіталу ПУМБ повернеться до питання поновлення ділових відносин з рейтинговими агентствами.
Як повідомляло агентство, активи банку на 1 січня 2009 склали 20 159,2 млн. гривень, кредитний портфель - 15 412,3 млн. гривень, власний капітал - 3 487,4 млн. гривень.
За 2008 рік банк отримав прибуток у розмірі 13,100 млн. гривень.
Акціонером ЗАТ "ПУМБ" є товариство з обмеженою відповідальністю "СКМ Фінанс" (89,87%), яка є дочірньою компанією System Capital Management і спеціалізується на управлінні фінансовими інститутами.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас