S&P допускає зниження рейтингів Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P допускає зниження рейтингів Києва

146
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Рооr's допускає зниження рейтингів Києва.
Про це сказано в повідомленні агентства.
S&P помістило на перегляд з можливістю зниження довгостроковий кредитний рейтинг і рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу Києва на рівні ССС+.
"Ця рейтингова дія зумовлена зростанням тиску, викликаного короткостроковими позичаннями внаслідок відносно несподіваного рішення міста про залучення двох банківських позик для погашення заборгованості з оплати теплової енергії", - заявляє агентство.
Додатковим фактором, здатним несприятливо вплинути на рейтинги Києва, може стати негативна рейтингова дія відносно України.
Рейтинг Києва відображає недавно знижений суверенний рейтинг, а також враховує значний обсяг боргу міста і пов'язані з ним валютні ризики.
Позитивний вплив на рівень рейтингів чинить роль Києва як столиці й економічного центру України.
"Ми виведемо рейтинги зі списку CreditWatch і залишимо їх на колишньому рівні, якщо центральний уряд надасть чітке і надійне підтвердження своєї готовності надати своєчасну підтримку місту, якщо буде потреба виконати зобов'язання з обслуговування і погашення недавно залучених позик", - підкреслює S&P.
Крім того, вплинути на позитивне рішення можуть зважений підхід адміністрації Києва до управління боргом і ліквідністю, а також помітне підвищення обсягу надходжень доходів міста.
Як повідомляло агентство, у лютому Standard&Рооr's знизило рейтинги Києва, Львова, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Луганська, Одеси і Криму з рівня В до рівня ССС+.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас