Гривні пророкують стабільність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гривні пророкують стабільність

Валюта
11583
Найближчим часом курс гривні відносно долара і євро значно не зміниться, прогнозує Ірина Піонтковська, економіст інвесткомпанії "Трійка Діалог Україна".
На думку експерта, тенденція до зближення курсу продажу долара населенню комерційними банками та офіційного курсу НБУ надалі збережеться. Тому можна чекати несуттєвого зниження готівкового курсу обміну національної валюти до 7,8-7,9 грн за 1 долар США.
У той же час офіційний курс Нацбанку також навряд чи зміниться, вважає Піонтковська. "Відхилення якщо і будуть, то незначні", – говорить економіст. Зниження попиту населення на американську валюту компенсується необхідністю повертати зовнішні борги України і виділяти кошти на рекапіталізацію проблемних банків.
Голова Нацбанку Володимир Стельмах 13 квітня заявив, що за його даними курс на готівковому ринку вже наблизився до рівня 8 грн за 1 долар, а курс продажу валюти досяг 8,05 грн, що є "терпимим".
Говорячи про зміцнення, що спостерігалося в останні тижні, гривні на міжбанківському ринку, Стельмах відзначив, що такий рух курсу обумовлений зниженням психологічної напруги на ринку, а також зменшенням тиску з боку готівкового ринку. У зв'язку з цим голова НБУ відзначив, що в березні обсяг перевищення купівлі готівкової валюти над продажем знизився в три рази в порівнянні з лютим.
Нагадаємо, що протягом березня чистий попит на валюту з боку населення зменшився в 2,6 рази в порівнянні з попереднім місяцем.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас