Росіянам виявились нецікавими доходи Медведєва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіянам виявились нецікавими доходи Медведєва

346
Росіяни хотіли б заглянути в декларації про доходи прем'єр-міністра Володимира Путіна і лідера ЛДПР Володимира Жириновського, у той час як доходи президента Дмитра Медведєва та олігархів їх не цікавлять. Відповідні дані були отримані під час опитування громадської думки, проведеного фахівцями ВЦИОМ.
Найбільше опитаних росіян (8 відсотків) цікавлять доходи Путіна. 7 відсотків зацікавилися декларацією про доходи Жириновського. Тим часом відповідні документи мера Москви Юрія Лужкова, лідера КПРФ Геннадія Зюганова, а також депутатів і членів уряду зацікавили лише по 2 відсотка респондентів.
Найменше росіянам цікаві доходи президента Медведєва, спікерів Держдуми Бориса Гризлова і Ради Федерації Сергія Миронова, мільярдера Романа Абрамовича та олігархів (по одному відсотку). Більше половини росіян (52 відсотка) заявляють, що взагалі не цікавляться чужими доходами.
При цьому більшість (31 відсоток) опитаних позитивно відгукнулися про новий закон, за яким члени уряду повинні щорічно звітувати про свої доходи. 26 відсотків росіян вважають, що це гарне починання, але російські чиновники зможуть обійти його.
Тим часом 15 відсотків респондентів назвали нововведення "популістським заходом, який не принесе реальних результатів". Більшість із них виявилися жителями Москви та Санкт-Петербурга, а також прихильниками КПРФ і ЛДПР.
Закон, спрямований на боротьбу з корупцією, був підписаний Медведєвим наприкінці 2008 року. Навесні 2009 року інформацію про свої доходи надали прем'єр-міністр, віце-прем'єри, федеральні міністри і високопоставлені члени адміністрації президента. Медведєва новий закон не торкнувся. Проте, він відзвітував про свої доходи, заявивши, що нові правила повинні поширюватися і на президента.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас