ЗМІ: Лауреат Нобелівської премії з економіки назвав трійку потенційних країн-банкрутів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Лауреат Нобелівської премії з економіки назвав трійку потенційних країн-банкрутів

15695
На думку нобелівського лауреата в галузі економіки за 2008 рік Пола Кругмана, трьом країнам - Ісландії, Ірландії та Австрії - більшою мірою, ніж іншим, загрожує дефолт.
"Ісландія, Ірландія, де справи досить погані, і Австрія може бути третьою країною в цій лізі", - сказав П.Кругман на 13 квітня прес-конференції в Нью-Йорку, відповідаючи на запитання про можливі країни-банкрути.
На його думку, загрозу фінансової стабільності Австрії створило активне в минулому кредитування країн Східної Європи, які на тлі рецесії виявилися нездатними обслуговувати зовнішнє запозичення.
Раніше конфігурація потенційних країн-банкрутів виглядала трохи інакше. Першою країною, що заявила, що їй загрожує дефолт, виявилася Ісландія. За нею пішли Угорщина і Латвія. На думку інших експертів, банкрутство також загрожує Аргентині, Еквадору, Філіппінам, Малайзії, Таїланду, Колумбії, Туреччині та Україні.
П.Кругман допускає, що зміцнення міжнародних фінансових інститутів допоможе втримати всі ці країни на плаву за рахунок кредитів Міжнародного валютного фонду.
Оцінюючи сировинні економіки Росії і Бразилії, нобелівський лауреат відзначив, що падіння цін на сировину виявилося не настільки драматичним, як очікували багато економістів, і обидва нафтові експортери не втратили керування, повідомляє РІА "Новости".
Відомий економіст Пол Кругман у цей час є професором Прінстонського університету, раніше викладав у Єлі, Каліфорнійському університеті, Лондонській школі економіки, Стенфорді. Він лауреат премій Адама Сміта, Ректенвальда і принца Астурійського. Нобелівську премію в галузі економіки одержав за аналіз моделей торгівлі і проблем економічної географії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас