Шлапак вважає, що тільки за допомогою регулятивних норм НБУ та уряду неможливо здійснити рекапіталізацію банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шлапак вважає, що тільки за допомогою регулятивних норм НБУ та уряду неможливо здійснити рекапіталізацію банків

305
Тільки за допомогою регулятивних норм НБУ та уряду неможливо здійснити рекапіталізацію банків, тому необхідно прийняти закон про рекапіталізацію банків.
Про це на брифінгу заявив перший заступник голови Секретаріату президента Олександр Шлапак, передає кореспондент РБК-Україна.
Шлапак підкреслив, що на сьогодні низка банків мають високий статутний капітал, але в той же час їх регулятивний капітал дорівнює нулю. Якщо за таких умов проводити збільшення акціонерного капіталу банку за рахунок додаткового розміщення емісії, то це буде означати "підтримувати акції тих, хто довів ці банки до банкрутства".
За його словами, необхідно провести переоцінку капіталів таких банків. Чинне законодавство дозволяє кредиторові банку достроково розірвати договір з банком, якщо буде переглянутий убік зменшення статутний капітал банку, тому необхідно внести зміни в чинне законодавство законом про рекапіталізацію банків. Закон потрібний для того, щоб прискорити процедури, що стосуються банківської сфери.
За словами Шлапака, закон повинен надати широкі повноваження новому керівництву банків, яке виступає від імені держави. Мова йде про тимчасові адміністрації в банках.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас