Голова НБУ допускає посилення гривні на готівковому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова НБУ допускає посилення гривні на готівковому ринку

Валюта
2652
Голова Національного банку України (НБУ) Володимир Стельмах допускає посилення гривні на готівковому ринку на тлі зниження ажіотажу і під впливом проведення валютних аукціонів під потреби фізичних осіб.
Про це він повідомив журналістам у понеділок.
"Чим більш активно населення буде включатися в цей процес (придбання валюти через аукціони), тим меншим буде попит на готівковому ринку", - сказав він.
За даними Стельмаха, курс на готівковому ринку вже наблизився до рівня 8 грн/$: курс продажу валюти досяг 8,05 грн/$, що є "терпимим".
Голова НБУ відзначив, що суми, продавані на аукціонах, незначні, але вони дозволяють знімати ажіотажні настрої.
Говорячи про зміцнення, що спостерігалося в останні тижні, гривні на міжбанківському ринку, Стельмах відзначив, що такий рух курсу обумовлений зниженням психологічної напруги на ринку, а також зменшенням тиску з боку готівкового ринку. У зв'язку з цим голова НБУ відзначив, що в березні обсяг перевищення купівлі готівкової валюти над продажем знизився в три рази в порівнянні з лютим.
При цьому Стельмах нагадав, що за підсумками торгів у п'ятницю курс гривні на міжбанку (без урахування операцій НБУ) вийшов на рівень 7,8 грн/$.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас