Ющенко: Гривню дестабілізувала не криза — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Гривню дестабілізувала не криза

Валюта
6432
Президент України Віктор Ющенко закликає прийняти спільне звернення української влади до суспільства, до банківського співтовариства, до інвесторів банківської системи, яке б мало на меті відновити довіру до національної валюти і банківської системи в цілому.
Про це він сказав, виступаючи на нараді за участю прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, голови Верховної ради Володимира Литвина, керівництва НБУ і представників МВФ і Світового банку.
"Ми повинні звернутися зі спільною позицією, і мене на це штовхає одне - те, що ми бачили протягом останніх місяців, особливо на валютному ринку, можна віднести не до проблем глобальної кризи, а до проблем внутрішньої кризи", - сказав Ющенко.
Він відзначив, що це питання сильно політизовано, у тому числі і через спробу відсторонити Володимира Стельмаха від посади голови Національного банку України.
"Незважаючи на все те, що трапилося, ми сьогодні повинні розуміти, що не вплив глобальної кризи є ключовим чинником того, що відбувалося, особливо в останні місяці, на валютному ринку України", - сказав Віктор Ющенко, додавши, що все це привело до втрати довіри людей до національної валюти і банківської системи в цілому.
"Якщо в нас немає шансів сьогодні спільними зусиллями проілюструвати спільне прагнення до поновлення довіри, насамперед, до національних грошей, до банківської системи України, нам буде важко говорити про приборкування кризи", - сказав Віктор Ющенко.
Президент повідомив, що кожному присутньому на нараді був розданий проект такої спільної заяви, і закликав доопрацювати його і прийняти хоча б протягом дня.
"Дуже важливо, щоб цей стіл, найвищий координаційний стіл, висловився чітко і ясно щодо підтримки факторів стабільності", - сказав Ющенко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас