АрселорМіттал просить Польщу і ЄС заборонити імпорт російської сталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АрселорМіттал просить Польщу і ЄС заборонити імпорт російської сталі

512
Сталевий гігант АрселорМіттал, який контролює 70% виробництва сталі в Польщі, попросив польський уряд обмежити імпорт російської метпродукції.
Російський прокат, який набагато дешевший, ніж сталь, вироблена АрселорМіттал, останнім часом наповнив польський ринок. Крім того, більша частина ввізної сталі також реекспортується в інші європейські країни.
Грегор Мунштерман, президент АрселорМіттал у Польщі, попросив прем'єр-міністра Дональда Туска і віце-прем'єр-міністра Вальдемара Павлака, який також відповідає за економічний блок, безпосередньо розглянути дане питання.
"Через низький попит ми скоротили своє виробництво, а також у березні звільнили 1480 працівників із чотирьох метзаводів у Польщі. Якщо польський уряд не заборонить імпорт російського прокату, тоді нам доведеться вжити більш жорстких заходів і звільнити ще більше людей, - повідомив Мунштерман польській "Газеті Виборча".
Рівень безробіття в Польщі вже перевищив 11%, тому що багато поляків, які втратили свої робочі місця в інших європейських країнах, почали повертатися на батьківщину.
В 2008 р. АрселорМіттал одержав $527 млн. прибутку від польських інвестицій.
За матеріалами:
Ugmk.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас