Група ГАЗ закриє неприбуткові автозаводи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Група ГАЗ закриє неприбуткові автозаводи

195
"Група ГАЗ" уже цього літа планує приступити до закриття збиткових підприємств. Першими під "скорочення" потраплять заводи з випуску автобусів: виробництво з Голіцинського автозаводу можуть перенести на Павловський автобусний завод, а Курганський завод продовжить працювати тільки в тому випадку, якщо набере замовлень на 600 штук за рік.
Як відзначив голова правління "Групи ГАЗ" Сергій Занозін, закриття поки не загрожує підприємству, розташованому в Нижньому Новгороді - це завод, що випускає "Газелі" і Volga Siber.
Однак до 1 липня, за його словами, усі підприємства групи повинні вийти на беззбитковий рівень, а ті, які не зможуть цього зробити, - будуть закриватися.
На думку аналітиків, настільки пильна увага керівництва "ГАЗ" до автобусних заводів зрозуміла - цей сегмент є лише третім за значимістю в складі групи. Перше місце займають комерційні автомобілі (на їхню частку припадає 44 відсотка виторгу), а друге - вантажівки (15 відсотків).
До того ж, закриття безприбуткових виробництв - це важлива частина антикризової програми "Групи ГАЗ" на найближчі роки. Ще одним важливим напрямком, за словами Занозіна, може стати зміна стратегії отримання прибутку: до кінця цього року "ГАЗ" хоче половину своїх доходів одержувати за рахунок обслуговування автомобілів. "Якщо вдасться все це зробити, під кінець року будемо мати зовсім інший бізнес", - заявив він.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас