Мінекономіки виступає за спрощення процедури відкриття малих і середніх підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки виступає за спрощення процедури відкриття малих і середніх підприємств

Казна та Політика
278
Міністерство економіки виступає за спрощення процедури відкриття малих і середніх підприємств, повідомив міністр економіки України Богдан Данилишин під час "круглого столу" на тему "Бізнес-Клімат в Україні за оцінкою Світового банку і шляхи його поліпшення" у Києві в понеділок.
За його словами, умови ведення бізнесу в Україні не покращилися, про що свідчить останній звіт Doing Business, підготовлений Світовим банком (СБ) і Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC, входить у групу СБ): Україна займає 145-е місце серед 181 країни світу за рівнем свободи у веденні бізнесу.
Як підкреслив Данилишин, багатоступінчасті процедури відкриття бізнесу негативно відображаються на іміджі України.
За його словами, прийняття Верховною Радою законопроекту про внесення змін у Закон України про господарчі товариства в частині зменшення вимог до розміру статутного капіталу для ТОВ з 100 до однієї мінімальної зарплати, який уже пройшов перше читання, а також спрощення вимог для відкриття підприємств в Україні підвищать інвестиційну привабливість країни.
"Мінекономіки провело підрахунки, що у випадку зменшення статутного капіталу до однієї мінімальної зарплати і скорочення у два рази кількості процедур (відкриття підприємства) і термінів їх проходження Україна за показником умов для відкриття бізнесу могла б зайняти не 128-е, а 35-е місце. Це підвищило б відповідний рейтинг і створило умови в Україні для залучення інвестицій", - сказав міністр.
Як повідомлялося, мінімальна зарплата в Україні з 1 квітня зросла до 625 грн/міс., з 1 грудня її розмір складе 669 грн/міс.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас