Мінекономіки буде узгоджувати видачу ліцензій на ввезення цукру-сирцю з Мінагрополітики та "Укрцукор" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки буде узгоджувати видачу ліцензій на ввезення цукру-сирцю з Мінагрополітики та "Укрцукор"

Аграрний ринок
200
Міністерство економіки, Міністерство аграрної політики і Національна асоціація виробників цукру "Укрцукор" підписали меморандум про узгодження дій.
Як відзначається в прес-релізі Мінекономіки, документ зобов'язує його погоджувати видачу ліцензій на ввезення в Україну тростинного цукру-сирцю з Мінагрополітики та асоціацією "Укрцукор" у рамках установленої тарифної квоти.
Згідно з меморандумом, Мінекономіки зобов'язане захищати інтереси вітчизняних виробників цукру на внутрішньому і зовнішньому ринках і, якщо буде потреба, ініціювати відповідні зміни законодавства, проводити переговори з міжнародними організаціями.
У свою чергу, Мінагрополітики та "Укрцукор" зобов'язалися забезпечувати виробництво цукру в обсягах, необхідних для задоволення внутрішнього попиту, і не допускати зростання оптово-відпускних цін на цю продукцію вище рівня індексу споживчих цін за попередній місяць.
Сторони також домовилися взаємодіяти в складанні балансів попиту та пропозиції цукру, співробітничати в удосконаленні законодавства, що регулює цукровий ринок.
Як повідомлялося, Україна зобов'язалася перед Світовою організацією торгівлі ввести квоту на щорічний пільговий ввезення у країну 260 тис. тонн тростинного цукру-сирцю.
У листопаді 2008 року уряд затвердив порядок розподілу квоти на ввезення в Україну тростинного цукру-сирцю, передбачивши, що в 2009 році 80% квоти дістанеться країнам, що поставляли цю продукцію на вітчизняний ринок в 2001-му, 2003-му і 2004 роках, а 20% - новим країнам-постачальникам.
У березні 2009 року Мінекономіки оголосило про початок реєстрації з 2 квітня заявок на одержання ліцензій на імпорт тростинного цукру-сирцю, але пізніше відклало приймання заявок.
Національна асоціація виробників цукру "Укрцукор", що об'єднує вітчизняні цукрові заводи, закликала уряд відкласти до 1 січня 2012 року введення Україною тарифної квоти на ввезення тростинного цукру-сирцю, вважаючи, що це приведе до закриття 20-22 вітчизняних цукрозаводів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас