Компанія eBay отримає контроль над корейською Gmarket за 413 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія eBay отримає контроль над корейською Gmarket за 413 млн дол.

268
Американська компанія eBay Inc., власник однойменного інтернет-аукціону, за непідтвердженими даними, домовилася про придбання контрольного пакету в південно-корейському онлайн-рітейлері Gmarket Inc., передає Reuters. Як повідомили сьогодні південно-корейські ЗМІ, eBay заплатить за 34,2% акцій Gmarket 413 млн дол., що припускає 33-процентну премію до ринкової вартості акцій компанії. Основні акціонери Gmarket отримають по 24 дол. за папір при останній ціні закриття по акціях компанії 18,2 дол.
Очікується, що домовленості будуть остаточно оформлені в середині цього тижня. Представники Gmarket, проте, не змогли підтвердити цю інформацію.
Південно-корейська Gmarket (акції торгуються на Nasdaq) управляє найбільшим в країні онлайн-магазіном, в якому зареєстровані користувачі виставляють на продаж різні товари. Gmarket конкурує на місцевому ринку з підрозділом eBay - компанією Internet Auction Co. В разі об'єднання їм належатиме 87% ринку міжпризначеної для користувача онлайн-коммерції в країні. Не дивлячись на це антимонопольні органи Південної Кореї раніше видали дозвіл на операцію.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас