МВФ і Мінфін США побачили в Україні 50 проблемних банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ і Мінфін США побачили в Україні 50 проблемних банків

14530
У Нацбанку відбулася закрита зустріч тимчасових адміністраторів українських банків з керівництвом НБУ. Кризових менеджерів уперше також консультували представники Мінфіну США і МВФ.
Як стало відомо "Делу", іноземні фахівці рекомендували українському центробанку підсилити підготовку тимчасових адміністраторів. Необхідність у цьому, на думку запрошених експертів, викликана тим, що кількість проблемних банків у нашій країні може збільшитися в кілька разів.
"За прогнозами представників МВФ і Мінфіну США, близько 50 українських банків можуть потрапити під введення тимчасової адміністрації", - повідомив "Делу" один з тимчасових адміністраторів, що був присутній на закритій нараді. Нагадаємо, на сьогоднішній день тимчасова адміністрація діє в 11 банках.
Це не перша зустріч тимчасових адміністраторів у стінах НБУ. Раніше вони також збиралися в повному складі, для того щоб відзвітувати перед регулятором про пророблену роботу, поділитися досвідом і позначити подальший план роботи. Але, на відміну від минулих подібних зборів адміністраторів, на цій нараді, крім чиновників з Нацбанку, виступав представник Міністерства фінансів США Вільям Томас і представник місії МВФ в Україні Альча Коча.
Нарада тривала більше 5 годин - з 10.30 до 16.00. Крім іноземних експертів, які оприлюднили свої прогнози розвитку фінансової кризи в Україні, на ній виступили і вітчизняні фінансисти - керівник банківського нагляду Василь Пасічник і керівник департаменту ліквідації банків Костянтин Раєвський, у віданні якого перебувають тимчасові адміністратори.
Кожний з 11 адміністраторів відзвітувався про свою роботу. "Виступали радники МВФ, які мають досвід роботи із проблемними банками. Кожний з тимчасових адміністраторів тепер подивиться на свою роботу в призмі тих порад, які пролунали на цій нараді. Хтось щось поправить, поліпшить або врахує", - говорить тимчасовий адміністратор Родовід Банку Віктор Кравець.
За словами тимчасового адміністратора Укрпромбанку Олександра Майданюка, такі зустрічі тепер будуть проводитися на регулярній основі. "Представники МВФ планують відвідати кожний проблемний банк, зустрічатися з адміністраторами і їх командою, проводити для них семінари і тренінги", - доповнює колегу Віктор Мироненко, тимчасовий адміністратор банку "Київ".
Леся Войтицька, Влад Головін
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас