Євросоюз може допомогти працівникам концерну Opel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз може допомогти працівникам концерну Opel

179
Європейський союз може допомогти концерну Opel, потерпілому в результаті економічної кризи. Комісар ЄС у соціальних справах Володимир Спідла не виключає фінансової допомоги працівникам підприємств.
Комісар Євросоюзу з питань праці та зайнятості Володимир Спідла не виключає можливості надання фінансової допомоги працівникам підприємств концерну, що опинився в скрутному становищі в результаті світової економічної кризи. Якщо справа дійде до звільнень, то уряд Німеччини може звернутися до Брюсселя із проханням надати кошти для фінансування програм перепідготовки і забезпечення зайнятості, заявив єврокомісар в інтерв'ю агентству AFP. За його словами, Берлін може порушити питання про надання допомоги концерну – і воно, природно, буде розглянуте, як і подібні прохання всіх інших держав.
Образно кажучи, ми не зможемо врятувати корабель, що зазнає нещастя, – але в стані допомогти його морякам, відзначив Володимир Спідла, пославшись при цьому на спеціально створений у ЄС "фонд глобалізації" у розмірі 500 мільйонів євро. За допомогою цих коштів Євросоюз надає підтримку звільненим працівникам, у тому числі допомагаючи їм знайти нову роботу або пройти перепідготовку та одержати нову професію. Комісар нагадав, що Європейський парламент минулого тижня затвердив відповідну програму, гроші почнуть виділяти із травня поточного року. При цьому не має значення той факт, що Opel є дочірнім підприємством американського концерну General Motors.
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Лідер німецьких соціал-демократів Франц Мюнтеферінг висловив надію, що канцлер ФРН Ангела Меркель перегляне свою позицію і погодиться із прямою участю держави в порятунку концерну Opel.
Глава уряду навряд чи зможе довго відстоювати свою позицію, виступаючи проти державного втручання. Пряма участь - єдина можливість порятунку концерну, заявив Мюнтеферінг в інтерв'ю газеті Bild am Sonntag. Звичайно ж, я теж віддав перевагу б такому варіанту, при якому був би знайдений інвестор. Однак навіть якщо він буде знайдений, державі все-таки доведеться – хоча б на першому, перехідному етапі – піти на пряму участь, пояснив лідер СДПН.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас