У Німеччині росте алкоголізм серед молоді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині росте алкоголізм серед молоді

443
У Німеччині останнім часом реєструється усе більше випадків уживання алкогольних напоїв молодими людьми. Експерти звертають увагу на зниження віку питущих.
Тенденція збільшення випадків уживання міцних алкогольних напоїв молодими людьми викликає все більше занепокоєння німецької громадськості. За даними лікарняної каси Techniker Krankenkasse, на які посилається агентство dpa, вік питущих знизився до небезпечної межі. "Ми із крайньою тривогою спостерігаємо за тим, що в пияцтво у важких формах виявляються утягненими навіть діти у віці менше 15 років. Нерідкісні випадки, коли їх у несвідомому стані доставляють у лікарні", - говорить голова правління лікарняної каси Норберт Клузен, слова якого наводить газета Frankfurter Rundschau.
Газета нагадує про інцидент, що трапився на цьому тижні, коли на дитячому майданчику в місті Падерборн були виявлені в несвідомому стані троє підлітків у віці 11, 12 і 13 років. Як з'ясувала пізніше поліція, вони випили неабияку кількість горілки.
Згідно з останніми статистичними даними, у період з 2007 до 2008 року число дітей у віці до 15 років, що доставляються в клініки в стані сильного алкогольного сп'яніння, суттєво зросло. У цій віковій групі було зафіксовано близько 2400 випадків серйозних алкогольних отруєнь. Особливе занепокоєння викликає той факт, що серед доставлених у лікарні були дівчата.
Міністр праці та соціальних справ Баварії Крістіне Хадертхауер (Christine Haderthauer) вважає, що почасти неблагополучна тенденція пов'язана із пропагандою в засобах масової інформації "культурного вживання" алкогольних напоїв. В інтерв'ю газеті Welt am Sonntag вона також заявила, що значну частину відповідальності несуть батьки, що ухиляються від виховання своїх дітей. Поліція також звертає увагу на той факт, що випускні вечори по закінченню гімназії нерідко переростають у масові пиятики. Як повідомив агентству dpa інспектор поліції федеральної землі Рейнланд-Пфальц Вернер Блат, вечірки в результаті непомірного вживання спиртного часто закінчуються бійками. На його думку, викладачі і батьки повинні підсилити контроль над подібними заходами.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас