У період кризи німці воліють хворіти на робочому місці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У період кризи німці воліють хворіти на робочому місці

256
Незважаючи на епідемію грипу, із січня по березень 2009 року німці рідше, ніж рік тому, були відсутні на роботі через хворобу. Експерти пояснюють таку поведінку побоюванням втратити робоче місце в розпал економічної кризи.
Німці усе рідше відсутні на робочому місці через хворобу. Незважаючи на епідемію грипу, у перші три місяці поточного року в німецьких компаніях число співробітників, що залишилися вдома за лікарняним листком, скоротилося до найнижчої позначки за останні 20 років, повідомила в суботу, 11 квітня, газета Die Welt з посиланням на дані федерального міністерства охорони здоров'я. У першому кварталі німці пропустили через хворобу в середньому всього 1,8 дня - на 5 відсотків менше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
На думку експертів, це пояснюється зростаючим побоюванням - втратити роботу під час економічної кризи. "Як правило, у періоди економічної нестабільності знижується статистика захворюваності на підприємствах", - говорить директор Інституту досліджень ринку праці (IAB) Йоахим Мюллер (Joachim Müller).
Крім страху перед звільненням, вплив мають і такі фактори, як структурні зміни в німецькій економіці, що відбулися в останні десятиліття. Так, значно скоротилося число людей, зайнятих у галузях з високою часткою фізичної праці, у першу чергу, у промисловості та будівництві.
Найбільш часто німці відсутні на робочому місці через захворювання м'язів, дихальних шляхів і психічні розлади. Статистики відзначають, що випадки психічних захворювань із моменту возз'єднання Німеччини в 1990 році збільшилися вдвічі.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас