Громадяни ЄС і далі будуть їздити в Україну без віз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Громадяни ЄС і далі будуть їздити в Україну без віз

561
Народний депутат України, голова парламентського Комітету з питань європейської інтеграції Борис Тарасюк вважає можливе поновлення Україною візового режиму для громадян Європи "популізмом". Про це він заявив в інтерв'ю польським журналістам, повідомила прес-служба депутата.
"Я не бачу ніяких вигід від здійснення такого кроку, це швидше популізм, ніж добре прораховане рішення", - сказав Тарасюк.
При цьому він висловив надію, що "цей крок не буде зроблений".
На його думку, якщо справа таки дійде до поновлення віз для громадян із країн ЄС, то це може привести "до згортання діалогу про впровадження безвізового режиму для громадян України" і до "перегляду Угоди про спрощення візового режиму для громадян України".
"Ця пропозиція є спробою грати на громадській думці, яка в основному негативна, через випадки необґрунтованих відмов в отриманні віз до країн Європейського Союзу", - відзначив Тарасюк.
Він допустив, що скасування візового режиму "безперечно, може додати кілька відсотків до рейтингу будь-якого кандидата на посаду Президента".
"Але це негативний жест стосовно ЄС, і звичайно, можна спрогнозувати і негативну реакцію ЄС на цей крок. Очікувати, що Євросоюз піде на якісь поступки в результаті такого шантажу - це порожня витрата часу і наївність", - додав депутат.
Як повідомляв УНІАН, заступник голови Секретаріату Президента, представник Президента у Верховній Раді Ігор Попов 4 квітня, зокрема, заявив, що безвізовий режим України з Європою може бути скасований найближчим часом, можливо, навіть до 7 травня.
"Незабаром ми скасуємо безвізовий режим з Європою і виграємо від цього. Це відбудеться дуже скоро. Можливо, навіть, до Празького саміту 7 травня цього року", - відзначив Попов.
Крім того, на переконання представника Президента, такі дії "підштовхнуть європейців скасовувати візи нам".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас