Японія виділить ще 150 млрд дол. на відновлення своєї економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія виділить ще 150 млрд дол. на відновлення своєї економіки

Казна та Політика
101
Прем'єр-міністр Японії Таро Асо представив новий стимулюючий пакет заходів, що передбачає виділення 15 трлн ієн (150 млрд дол.) на відновлення економіки країни. Ця сума складає майже 3% від японського ВВП.
Економічний пакет включає заходи по підтримці безробітних, сприянню підприємствам малого бізнесу і поліпшенню медичного обслуговування. Про це Т.Асо повідомив сьогодні в телевізійному зверненні, передає Associated Press.
За словами Т.Асо, представлений стимулюючий пакет є "найбільшим в історії". "Економіка Японії продовжує погіршуватися швидкими темпами в результаті скорочення об'ємів експорту і виробництва. Ринок праці також знаходиться в жалюгідному стані", - заявив прем'єр-міністр. У зв'язку з цим представлений пакет заходів буде націлений на запобігання подальшому погіршенню економіки.
Фінансування стимулюючого пакету здійснюватиметься частково за рахунок випуску нових облігацій, додав він. Т.Асо також призвав підприємства, що знаходяться в державній власності, купувати цінні папери безпосередньо на ринку, щоб зупинити падіння їх вартості.
Представлений Т.Асо стимулюючий пакет є вже третім з вересня 2008р., коли японський прем'єр-міністр вступив на посаду. Загальний об'єм попередніх стимулюючих пакетів склав 12 трлн ієн (122 млрд дол.).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас