Кабмін пропонує Раді посилити вимоги до реклами цінних паперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує Раді посилити вимоги до реклами цінних паперів

Фондовий ринок
133
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді посилити вимоги до реклами цінних паперів. Про це сказано в законопроекті "Про внесення змін у закон "Про рекламу" (про рекламу на ринку цінних паперів)", зареєстрованому в Раді 3 квітня під №4317.
Зокрема, Кабмін пропонує заборонити рекламодавцям використовувати порівняльну рекламу шляхом вказівки недоліків у діяльності конкурентів.
Крім того, законопроект передбачає право Державної комісії із цінних паперів і фондового ринку встановлювати вимоги до реклами і рекламодавців на ринку цінних паперів.
Законопроект закріплює право ДКЦПФР вимагати від рекламодавців усунення виявлених порушень законодавства, ухвалювати рішення щодо припинення поширення реклами і публічного спростування несумлінної та неправомочної порівняльної реклами.
У пояснювальній записці до законопроекту відзначається, що несумлінна реклама- одне з найпоширеніших правопорушень, що є складовою несумлінної конкуренції.
На думку Кабміну, прийняття цього законопроекту дозволить підвищити захист прав інвесторів, а також відповідальність рекламодавців за дотримання законодавства про рекламу на фондовому ринку, що посприяє підвищенню довіри потенційних інвесторів до фондового ринку України.
Як повідомляло агентство, у серпні 2008 року міністр економіки Богдан Данилишин виступив за вдосконалювання законодавства, що регулює фондовий ринок.
У грудні 2008 року Рада посилила відповідальність за маніпуляції з інсайдерською інформацією (службовою інформацією, яка не розкрита привселюдно) при операціях із цінними паперами.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас