Ірландія викупить у банків кредити на нерухомість на 80-90 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірландія викупить у банків кредити на нерухомість на 80-90 млрд євро

Кредит&Депозит
326
Уряд Ірландії викупить у шести найбільших банків країни кредити на нерухомість на загальну суму порядку 80-90 млрд євро, пише газета Financial Times.
Кредити, обсяг яких становить приблизно половину ВВП країни, будуть передані в управління спеціально створеного агентства National Asset Management Agency (NAMA), натомість банкам будуть надані державні облігації, заявив міністр фінансів Ірландії Браян Леніхан.
За його словами, ці кредити становлять найбільшу загрозу для банківського сектору.
Уряд заплатить банкам за ці активи значно менше від їх номінальної вартості, враховуючи зниження цін на нерухомість.
Таким чином, Ірландія стане першою країною в єврозоні, що створює банк "поганих активів" для очищення банківської системи від проблемних активів.
Ціни на комерційну нерухомість в Ірландії впали на рекордні 37% в 2008 році на тлі першої за чверть століття рецесії в економіці країни, свідчать дані Investment Property Databank Ltd.
У тому випадку, якщо банкам буде потрібен додатковий капітал після передачі кредитів, уряд готовий купити контрольні пакети акцій двох основних банків країни.
Ірландські банки суттєво постраждали від кризи на ринку нерухомості країни. У жовтні уряд країни оголосив, що надасть гарантії по депозитах шести найбільших банків загальним обсягом $440 млрд на два роки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас