Китайська економіка демонструє стійкі ознаки відновлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська економіка демонструє стійкі ознаки відновлення

657
Національне бюро статистики КНР опублікувало дані, згідно з якими індекс ділової впевненості виріс, разом з тим говориться і про скорочення спаду промислового виробництва, повідомляє Синьхуа.
Китайська асоціація підприємств автомобільної промисловості також випустила статистичні дані із вказівкою того, що загальний обсяг автомобільних продажів у Китаї в I кварталі досяг 2,68 млн. транспортних засобів, що зробило цей ринок найбільшим у світі.
У зв'язку із цим, голова статбюро вважає, що з'явилися реальні ознаки, що свідчать про відновлення економіки країни. На його думку, стимулюючий план уряду, спрямований на збільшення внутрішнього попиту, заохочення структурної перебудови, поглиблення реформ і поліпшення добробуту громадян, дав чудовий ефект.
Так, індекс PMI (Purchasing Managers Index), що відображає рівень ділової активності промислового сектору, із грудня минулого року ріс у Китаї безупинно, досягнувши у березні позначки 52,4 пункту. Вважається, що коли PMI вище 50 пунктів, це вказує на загальне зростання виробничого сектору.
У секторі нерухомості з початку поточного року обсяг угод у великих містах КНР включаючи Пекін, Шанхай, Тяньцзінь і Гуанчжоу значно виріс. Проте, експерти вважають, що про "видужання" цього сектору говорити поки ще рано.
Багато місцевих економістів стверджують, що найгірший період у китайській економіці минув. Уряд продовжує збільшувати уливання в економіку і вже в II половині цього року в Китаї очікують швидке зростання основних економічних показників.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас