Відеореклама іде в контекст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відеореклама іде в контекст

352
У вітчизняному сегменті інтернету, незважаючи на загальний спад рекламного ринку і рекламної активності, з'являються все нові способи просування своїх товарів і послуг
Відеореклама, що поєднує в собі властивості телевізійної та інтернет-реклами, усе більше завойовує популярність. Деякі компанії пропонують її використовувати вже і як контекстну рекламу, прив'язуючи ролик до певного слова в тексті. З погляду інноваційності способу досягнення цільової аудиторії в сервісу непогане майбутнє, питання тільки за ціною послуги.
За характером прив'язки відеореклами до певної інформації в інтернеті її прийнято ділити на кілька категорій. Насамперед це реклама в загальному відеопотоці (in-stream), коли рекламний ролик розміщується на початку або ж наприкінці певного відеосюжету. Перші приклади такої реклами в уанеті з'явилися ще в 2007 р., коли інтернет-холдинг "ОБОЗ.ua" і рекламне агентство Target Media Group Ukraine (TMGU) організували для Daimlerchrysler рекламну кампанію нової моделі автомобіля Dodge Nitro з 15-секундною рекламою.
Особливість реклами була в тому, що охочі подивитися даний ролик не могли уникнути перегляду реклами, тому що остання кріпилася до сюжету і була інтерактивною (клікнувши на неї, глядач переходив на веб-сторінку рекламодавця). Зараз, приміром, перед переглядом сюжету активно розміщує коротенькі ролики тривалістю три-п'ять секунд агентство Мі-6. Другою категорією є відеореклама в банерах (in-banner), коли замість статичного банера на майданчику розміщується невеликий відеоролик.
І нарешті, новинкою, принаймні для України, є відеореклама, прив'язана до тексту (in-text). Російська компанія Videoclick, за словами її генерального директора Євгенія Гавриліна, у найближчому майбутньому відкриє свій офіс в Україні. "Ми пропонуємо унікальну технологію, аналогів якої немає ні на російському, ні на українському ринку, - це симбіоз відео і контексту. У результаті кожний показ реклами стає усвідомленим бажанням користувача довідатися більше про рекламований продукт", - відзначає він.
При цьому таку рекламу дешевою аж ніяк не назвеш: компанія працює по CPC (вартість за клік), і ця вартість становить за прайсом 97 рублів (близько 23 грн.) за один перехід на сайт рекламодавця. Втім, така висока вартість має ще один недолік - імовірність того, що конкуренти навмисно почнуть масово клікати на рекламу, розоряти в такий спосіб рекламодавця.
Однак новинки, як відомо, завжди привертають увагу тих компаній, які позиціонують себе як інноваційні. У цьому сенсі немає сумнівів, що хтось обов'язково почне використовувати даний спосіб залучення уваги аудиторії. "Відеореклама в тому вигляді, у якому її пропонує Videoclick, - це цікаво. Але це не завжди виправдано, особливо зараз, тому що це більше іміджевий спосіб просування. Також, на мій погляд, вартість такої реклами (за прайсом) є трохи завищеною і клієнтів, готових зараз розміщуватися за такою ціною, навіть зі значними знижками, можна перерахувати на пальцях", - відзначає Павло Король, директор з розвитку TMGU.
Знову ж, можна було б із упевненістю заявляти про перспективність даного способу донесення рекламного послання до цільової аудиторії і прогнозувати істотний інтерес рекламодавців до сервісу в майбутньому, якби не одне забите і кожному вже відоме "але": ніхто зараз не скаже більш-менш точно, як буде розвиватися ситуація надалі. "Зараз період, коли клієнти скрупульозно підходять до оцінки того чи іншого інструмента з позиції ефективності, відповідно, про перспективність такого виду реклами можна сміливо говорити, але в майбутньому", - резюмує Павло Король.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас