Експерт: У випадку неотримання другого траншу кредиту МВФ гривня може впасти до 8,50-8,70 грн/дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: У випадку неотримання другого траншу кредиту МВФ гривня може впасти до 8,50-8,70 грн/дол.

Валюта
3095
Якщо Україна не одержить другий транш кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ), то гривня може впасти до 8,50-8,70 грн./дол. Таку думку висловив журналістам керівник інформаційно-аналітичного центру "Форекс клуб" Микола Івченко.
При цьому експерт висловив упевненість, що Україна одержить другий транш кредиту МВФ, сума якого складе 1,8 млрд. дол. "Ми вже прийняли частину необхідних законів для того, щоб одержати транш, але незважаючи на те, що деякі закони ще не прийняті, імовірність одержання кредиту залишається дуже великою. При такому розвитку подій у найближчі два місяці долар дорожче ніж 8,20-8,30 грн. коштувати не буде", – говорить М.Івченко. Він також відзначив, що для України буде критичним призупинення співробітництва з фондом.
Довідка. Міжнародний валютний фонд 5 листопада 2008 року схвалив рішення про виділення Україні стабілізаційного кредиту в обсязі 16,43 млрд. доларів США для зміцнення довіри у фінансовому секторі і допомоги економіці країни, яка постраждала від світової фінансової кризи. У листопаді 2008 року Україна одержала перший транш кредиту в розмірі 4,5 млрд. доларів.
У січні 2009 року в Україні працювала місія МВФ, яка повинна була ухвалити рішення щодо надання або ненадання Україні другого траншу. Тим часом у лютому голова місії МВФ Джейла Пазарбазіолу повідомила, що МВФ планує повернутися до перегляду угоди stand-by між МВФ і Україною, а відповідно, до питання про надання другого траншу кредиту. 31 березня ВР розглядала пакет антикризових законопроектів, що дозволяють одержати другий транш кредиту МВФ.
Так, Верховна Рада прийняла закони про збільшення ставок акцизного збору на алкогольні і тютюнові вироби. У той же час парламент відмовився включити до порядку денного три антикризові законопроекти, запропоновані урядом. Зокрема, ці законопроекти передбачають виділення 7 725,19 млн. грн. на компенсацію НАК "Нафтогаз України" збитку при реалізації імпортного газу в 2009 році (№4266), а також зміну законів про пенсійне забезпечення (№3521 № 4217). Прийняття даних законопроектів парламентом Кабінет Міністрів називав умовою поновлення співробітництва з Міжнародним валютним фондом.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас