Стельмах надихнув ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стельмах надихнув ФРС

6816
Федеральна резервна система заборонила американським банкам коментувати або оголошувати результати стрес-тестів на стабільність до кризи.
Про це повідомляє інформаційне агентство Bloomberg з посиланням на свої джерела.
Банкам, зокрема було зазначено, що вони не можуть оголошувати дані про стрес-тести під час своїх прес-конференцій. На думку ФРС, якщо дані будуть негативними, це може знизити ціну на акції банків. Це у свою, чергу знову зажадає збільшення капіталу.
Стрес-тест проводиться в 19-ти найбільших банках США. Він повинен показати в якому обсязі банки вимагають збільшення капіталу для покриття можливих втрат по проблемних кредитах. Він розраховується із найгіршого сценарію – якщо рецесія в США протриває два роки, безробіття буде збільшуватися, а ціни на нерухомість знижуватися.
Практику приховання інформації про банківську систему раніше почав застосовувати і Національний банк України. Так, із січня НБУ перестав публікувати дані про прибутки або збитки банків, а із квітня – дані про доходи та видатки банків. На думку регулятора, дані про розміри збитків тих чи інших банків можуть спровокувати нову паніку серед вкладників.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас