Київ має намір визначити нові правила забудови міста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ має намір визначити нові правила забудови міста

Нерухомість
618
Головне управління містобудування, архітектури і дизайну міського середовища Київської міської державної адміністрації має намір визначити нові правила забудови Києва.
Про це Українським Новинам повідомила прес-служба управління.
Управління пояснює необхідність розробки нових правил прийняттям Верховною Радою законів "Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі і житлового господарства" і "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України про сприяння будівництву".
Ці закони передбачають істотні зміни в процедурах відводу земельних ділянок, одержання дозвільної документації на будівництво, організації громадських слухань, розгляду проектів на містобудівній раді, проходження експертизи.
У зв'язку із цим розроблений управлінням проект правил передбачає, що містобудівне обґрунтування забудови земділянки повинне розроблятися на етапі підготовки документів на її відведення і затверджуватися Київською міською радою одночасно з відведенням, а не поетапно - спочатку відведення, а потім затвердження обґрунтування, як було раніше.
Також проект правил передбачає виключення з переліку погоджувальної документації архітектурно-планувального завдання.
Крім того, проект передбачає, що містобудівна рада Києва буде розглядати тільки проекти об'єктів, розташованих у центральній історичній частині столиці, і містобудівну документацію - схеми планування, детальні плани територій, а інші проекти можуть узгоджуватися начальником управління після одержання віз профільних фахівців.
При цьому проект передбачає, що громадські слухання будуть проводитися на етапі підготовки рішення про землевідведення, а не після, як було раніше.
Також, згідно із проектом, повноваження зі здійснення експертизи містобудівної і проектної документації пропонується передати від проектних інститутів Державній службі експертизи.
Крім того, проект нових правил передбачає істотні зміни в порядку прийому побудованих об'єктів до експлуатації.
Як повідомляло агентство, у лютому 2005 року Київрада визначила правила забудови столиці.
Правила регулюють порядок планування, забудови, реконструкцію та інше використання територій, земельні відносини під час забудови, вимоги до забудови і благоустрою, установлюють обмеження на використання окремих територій.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас