Wells Fargo дав інвесторам надію, що фінансова криза пройшла нижню точку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Wells Fargo дав інвесторам надію, що фінансова криза пройшла нижню точку

Казна та Політика
934
Wells Fargo, відзвітувавшись у четвер про рекордний прибуток, викликав потужне ралі на ринку акцій США на тлі оптимізму інвесторів, що спад на фінансовому ринку, нарешті, припинився.
Акції Wells Fargo злетіли на 32%, Bank of America - на 35%. Фондовий індекс Standard & Poor's 500 виріс майже на 4%, а з 9 березня він додав уже 25%.
Кредитні ринки, схоже, починають "відтавати" за рахунок масованих уливань грошей з боку грошової влади, намітилися також ознаки поліпшення ситуації на ринку житла США, який підтримують низькі ставки з іпотеки.
Економічний радник президента США Лоуренс Саммерс заявив у четвер, що "вільне падіння" економіки, швидше за все, завершиться в найближчі місяці.
Економісти, опитані Wall Street Journal у квітні, пересунули термін закінчення рецесії в США на вересень із жовтня, який вони називали ще місяць тому. Уперше з початку нинішньої кризи економісти не погіршили, а поліпшили свій прогноз.
Wells Fargo повідомив у четвер про збільшення числа нових заявок на іпотечні кредити до $190 млрд у першому кварталі, що й дозволило банку отримати високий прибуток за квартал ($0,55 у розрахунку на акцію, прогноз становив $0,23 на акцію).
Банк, таким чином, одержав переваги від зниження процентних ставок по заставних. Очікується, що інші великі банки також виграють від зростання числа охочих рефінансувати іпотеку.
Президент США Барак Обама закликав у четвер домовласників рефінансувати кредити, скориставшись зниженням ставок. За його оцінкою, цією можливістю можуть скористатися 7-9 млн американців, заощадивши на різниці по відсотках $1600-2000 на рік.
Однак скептики говорять, що економіка США може зіткнутися з новими проблемами, пише The New York Times.
Компанії продовжують скорочувати робочі місця, споживачі затаїлися, роздрібні мережі в більшості очікують різкого скорочення продажів.
"Думаю, усе це готує ґрунт для нового зниження", - вважає "стратег" JPMorgan Томас Лі, який прогнозує падіння акцій у США на 9-10%.
Економісти найбільше турбуються із приводу того, що трапиться, якщо зростання безробіття перевищить очікування та викличе нове падіння споживчих видатків і прибутків корпорацій.
Хоча ситуація в банківському секторі почала поліпшуватися, інші сектори економіки можуть незабаром зіткнутися з різким зниженням прибутку.
"Іде міграція слабості", - вважає "стратег" Strategas Research Partners Ніколас Бонсек.
Прибутки компаній, як очікується, упадуть у першому кварталі на 37% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, свідчать дані Thomson Reuters.
І, хоча банки можуть поліпшити показники прибутку в цьому кварталі, навряд чи для них закінчилися всі проблеми. У міру поглиблення рецесії вони зіткнуться із втратами за кредитами, які видавалися компаніям, власникам кредитних карток, на житло і комерційну нерухомість.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас