Антикризові дії США поки не дали позитивних результатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антикризові дії США поки не дали позитивних результатів

397
Фінансова криза в США не тільки "далеко не закінчена", але й, "судячи з усього, вкорінюється в економіці в цілому". Такий висновок спеціальної комісії, створеної Конгресом США для нагляду за виконанням антикризових планів уряду. У своєму звіті вона, зокрема, вказала, що влада вже надала або зарезервувала для боротьби з кризою більше 4 трлн дол, але досягла поки в найкращому випадку лише "змішаних" результатів, передає ИТАР-ТАСС.
Комісія, яку очолює професор Гарвардської школи права Елізабет Уоррен, вважає, що мінфіну США є сенс розглянути "потенційні політичні альтернативи" підходу до боротьби з кризою.
Не наполягаючи поки на будь-яких конкретних рецептах, вона в той же час вказує, що проблемні компанії і їх керівники повинні нести відповідальність за свої дії, причому на умовах, зрозумілих і ринкам, і широкій громадськості.
"Впорядковане" банкрутство фінансових інститутів "під наглядом відповідних органів регулювання", - це "зрозуміліша стратегія виходу" з нинішньої ситуації, ніж "дрейф до поступового встановлення урядового контролю", - пишуть автори доповіді.
Відштовхуючись від досвіду минулих років, вони також указують, що антикризові рятувальні операції повинні супроводжуватися готовністю влади "притягувати менеджерів до відповідальності і шляхом їх заміни, а у разі кримінальної поведінки - і судового переслідування".
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сенат США підтримав проект бюджету країни на 2009-2010 фінансовий рік через декілька годин після того, як проект бюджету був ухвалений палатою представників конгресу. За ухвалення бюджету в контрольованому демократами сенаті проголосували 55 сенаторів, 43 висловилися проти.
Палата представників ухвалила бюджет країни на 2009-2010 фінансовий рік у розмірі 3,6 трлн дол і з дефіцитом у 1,2 трлн дол. За проект бюджету, який просувала адміністрація президента США Барака Обами, проголосували 233 конгресмени, проти - 196.
Дефіцит бюджету США в період з жовтня 2008 р. по лютий 2009 р. становив 765 млрд дол. Як повідомили представники міністерства фінансів країни, в лютому ц.р. дефіцит бюджету сягнув 192,8 млрд дол. Це рекордний показник для дефіциту за місяць і на 10% більше за показник річної давності.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас