Інвестфонди б'є відтоком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестфонди б'є відтоком

689
У березні відтік коштів з відкритих інвестиційних фондів збільшився в порівнянні з лютим в 2,3 рази. Такі дані опублікувало інформагентсво investfunds.
Так за минулий місяць чистий відтік коштів з фондів відкритого типу склав 18,3 млн грн.(6,6%) у той час як у лютому інвестори забрали з фондів не набагато більше 7,7 млн грн. Усього за підсумками першого кварталу чистий відтік коштів з відкритих фондів склав 41,3 млн грн
Варто відзначити, що у весняні місяці швидкість відтоку коштів мало залежала від показників прибутковості, які демонстрували фонди. Так, незважаючи на те, що в березні середня прибутковість виявилася позитивною 0,2%, вкладники вивели за цей місяць в 2,3 рази більше коштів, ніж в лютому, коли середній рівень прибутковості становив "мінус" 3,45%.
Найбільшу прибутковість у березні продемонстрували інвестфонди "СЕБ фонд збалансований"(+2,6%), "Такс Ресурс" (+2,3%) і "Трійка Діалог Україна – збалансований"(2,3%). Втім, такі результати не допомогли двом фондам уникнути відтоку коштів. Так з фонду "Трійка Діалог Україна – збалансований" інвестори забрали на 3,2 млн грн більше, ніж вклали в нього. "СЕБ фонд збалансований" так само позбувся більше 1 млн грн. У фонду "Таск Ресурс" спостерігався незначний приплив коштів (менше 10 тис грн).
Примітно, що навіть найуспішніші фонди продемонстрували в березні прибутковість набагато меншу, ніж в індексу ПФТС, який виріс за минулий місяць на 7,5%.
Незважаючи на те, що за підсумками місяця український фондовий ринок продемонстрував зростання, багато відкритих фондів закінчили березень зі збитком. Так аутсайдерами минулого місяця стали інвестфонди "Магістр-Фонд збалансований"(-4,6%), "Мілленіум захист Капіталу"(-3,76%), а також "Бонум Оптимум"(-2,55%). Останній фонд став так само лідером за обсягом залучених коштів у березні, чистий приплив коштів склав 10 тис грн.
Борис Волков
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас