Кабмін дозволив виробникам міндобрив купувати імпортний газ напряму у газовидобувників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін дозволив виробникам міндобрив купувати імпортний газ напряму у газовидобувників

Енергетика
261
Кабінет Міністрів дозволив виробникам азотних мінеральних добрив купувати імпортний природний газ, що використовується як сировина, прямо в газодобувних компаній. Про це говориться в повідомленні Міністерства промислової політики.
"Рішення уряду... дає можливість підприємствам-виробникам азотних мінеральних добрив здійснювати закупівлю з імпорту природного газу, який використовується ними як технологічна сировина, безпосередньо в газодобувних компаній за окремими договорами з нерезидентами України", - говориться в повідомленні.
Кабмін на своєму засіданні 8 квітня затвердив перелік підприємств, які одержать таку можливість.
Мінпромполітики називає метою даних заходів поліпшення фінансово-економічних показників роботи виробників добрив, збереження їх конкурентоспроможності на світовому ринку, а також створення сприятливих умов для впровадження енергозберігаючих технологій.
Як повідомляло агентство, раніше Союз хіміків запропонував Кабміну дозволити хімічним підприємствам укладати прямі договори на постачання газу з російським "Газпромом" та іншими російськими й українськими фірмами, що мають власний газ.
Після цього прем'єр-міністр Юлія Тимошенко ініціювала надання виробникам міндобрив, що використовують природний газ для технічних потреб, права купувати його безпосередньо в газодобувних компаній.
Зараз єдиним імпортером природного газу є національна акціонерна компанія "Нафтогаз України".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас