Британський банк Barclays продає свій підрозділ iShares за 4,4 млрд дол. інвесткомпанії CVC Capital Partners. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський банк Barclays продає свій підрозділ iShares за 4,4 млрд дол. інвесткомпанії CVC Capital Partners.

186
Британський банк Barclays Plc продає свій підрозділ iShares за 4,4 млрд дол. інвесткомпанії CVC Capital Partners, повідомляється в поширеному сьогодні прес-релізі банку. При цьому, за умовами операції, протягом 45 робочих днів з 15 квітня 2009 р. Barclays має право приймати пропозиції про покупку у нього iShares від третіх компаній. У випадку якщо такою третьою стороною буде зроблено вигіднішу пропозицію, це може привести до переукладення операції, хоча гарантій такого розвитку подій також немає.
Продаж iShares, чий бізнес здійснюється в 14 країнах, а штат налічує більше 600 співробітників, повинні схвалити регулюючі і антимонопольні органи. Завершення операції планується на листопад 2009 р., наголошується в прес-релізі.
Операція буде здійснена в основному на позикові засоби, причому кредити компанії-покупцеві надасть сам Barclays. Зокрема, кредит в обсязі 850 млн дол. буде виділений на 6 років по ставці 4% плюс LIBOR; ще 850 млн дол. будуть виділено як револьверний кредит на 7 років із ставкою 5,5% плюс LIBOR, а ще 1,4 млрд дол. буде виділено як 10-річний кредит із ставкою 7%. Кошти (більше 1 млрд дол.), що залишилися, надасть Blue Sparkle LP, представляюча CVC Capital Partners в цій операції.
Таким чином, наголошується в прес-релізі банку, дана операція додасть на баланс Barclays ризикованих активів приблизно на 4 млрд дол.
Barclays є одним з найбільших банків в країні; його історія налічує більше 300 років. Банк активно діє більш ніж в 50 країнах світу, а штат співробітників складає близько 156 тис. чоловік.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас