КМДА візьме під контроль системи електронної торгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА візьме під контроль системи електронної торгівлі

835
Головне управління із захисту прав споживачів Київської міської державної адміністрації пропонує Київській міській раді створити реєстр працюючих і розташованих на території столиці систем і засобів електронної торгівлі та надання послуг. Про це говориться в проекті рішення Київради.
Проект передбачає, що складати і вести цей реєстр буде комунальне підприємство "Київський міський центр захисту прав споживачів".
Реєстр передбачає нагромадження та обробку інформації про системи і засоби електронної торгівлі.
Під такими системами управління має на увазі торгово-фінансові системи, що здійснюють електронний продаж товарів і послуг, а під засобами - термінали з обладнаннями візуального інтерфейсу зі споживачем з функціями самообслуговування, тобто різні електронні автомати.
Передбачається, що підприємець, що займається електронною торгівлею, повинен оплатити включення його до реєстру, однак вартість цієї послуги в проекті не зазначена.
Крім того, до реєстру пропонується включити процесингові центри, створені підприємцями для обслуговування мережі засобів і систем електронної торгівлі, і дані про одержання підприємцем електронного сертифіката.
Цей сертифікат у вигляді безконтактної картки буде видаватися підприємцеві як підтвердження його внесення до реєстру.
Для одержання сертифіката підприємець повинен надати певний пакет документів.
При цьому проект пропонує заборонити діяльність тих підприємців, які сертифікат не одержать.
Також проектом передбачається здійснення міськадміністрацією акредитації діяльності процесингових центрів.
У пояснювальній записці Київміськадміністрація відзначає, що електронні системи і засоби торгівлі та надання послуг користуються популярністю в населення, оскільки доступні цілодобово і швидко обслуговують споживача.
При цьому, за даними мерії, у цій сфері відсутнє будь-яке держрегулювання, що порушує права споживачів.
Тому ціль створення реєстру - запобігання реалізації неякісної продукції, захист прав споживачів і здійснення контролю над підприємцями.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас