ЄС збільшує допомогу безробітним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС збільшує допомогу безробітним

387
Тепер усі громадяни Євросоюзу, що втратили роботу в результаті кризи, будуть одержувати фінансову допомогу зі спеціального фонду. Відповідну постанову прийняли депутати Європарламенту 8 квітня.
Згідно з документом, фінансова допомога безробітним буде виплачуватися із коштів Фонду допомоги потерпілим від глобалізації, річний бюджет якого становить 500 млн. євро. Раніше цей фонд виділяв допомогу тільки тим безробітним, які втратили роботу в результаті переміщення їх фірми за кордон, пише Німецька Хвиля.
Допомога для безробітних, виплачувана фондом, повинна бути направлена або на підвищення кваліфікації працівника, або на пошуки нової роботи. У майбутньому країни-члени ЄС зможуть подавати заявки на одержання допомоги з фонду, якщо число звільнених працівників на одній фірмі перевищує 500 людей. Раніше ця цифра становила 1000. Крім того, тепер ці допомоги будуть виплачуватися 24 місяці, а не 12, як це було раніше. Заяви про одержання даної допомоги можна буде подавати вже в травні.
Рішення про збільшення субсидій для безробітних у ЄС було прийнято на зустрічі міністрів праці та соціальної політики країн ЄС 9 березня. Більшість країн ЄС підтримали цю ініціативу, проти виступила тільки Німеччина. Треба відзначити, що саме Німеччина одержала одну з найбільших сум з Фонду допомоги потерпілим від глобалізації. Так, в 2007 році країні було виділено 12,7 млн. євро для підтримки співробітників компанії Benq, що згорнула виробництво у ФРН. Офіційний Берлін також подав заявку на субсидії в розмірі 8,8 млн. євро для німецьких співробітників компанії Nokia, яка перенесла виробництво з Німеччини в Румунію.
Нагадаємо, рівень безробіття в країнах Євросоюзу виріс у лютому поточного року до 7,9%. Непрацевлаштованими в цьому місяці виявилося 19,2 млн. людей. Лідирує за числом безробітних Іспанія (15,5%), на другому місці – Латвія і Литва (14,4% і 13,7%). Третє місце дісталося Словаччині (9,8%).
Найкраща ситуація на ринку праці склалася в Голландії (2,7%), на Кіпрі та Австрії (4,5%) і у Швейцарії (4,6%).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас