ЄЦБ: Питання про скорочення ставки нижче 1% "відкрите для обговорення" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ: Питання про скорочення ставки нижче 1% "відкрите для обговорення"

205
Питання про скорочення процентної ставки Європейського центрального банку (ЄЦБ) нижче 1% усе ще "відкрите для обговорення", Центробанку слід також почати купівлю корпоративних бондів, заявив член ради ЕЦБ і голова Національного банку Австрії Евальд Новотни.
"На мою особисту думку, базова процентна ставка не повинна опускатися нижче 1%, однак це питання усе ще відкрите для обговорення", - цитує слова Е.Новотни агентство Bloomberg.
Європейський центральний банк 2 квітня знизив базову процентну ставку на 0,25 процентного пункту - до 1,25% річних, мінімального значення за всю історію існування ЦБ із 1999 року. Голова ЄЦБ Жан-Клод Тріше і не виключає можливість подальшого скорочення вартості кредитів до 1% у травні.
Останнім часом багато членів Виконавчої ради ЄЦБ говорять про те, що Центральний банк єврозони розглядає можливість додаткових заходів підтримки фінансової системи та економіки регіону. Так, Е.Новотни заявив, що купівля Центробанком комерційних паперів і корпоративних бондів буде "розумним і ефективним кроком", незважаючи на те, що подібну програму не вийде реалізувати негайно, оскільки на її підготовку піде багато часу.
"Якщо вашою метою є інтенсифікація пропозиції кредитів, то цікаві заходи, що прямо підтримують пропозицію кредитів, - сказав Е.Новотни. - Наприклад, купівля комерційних паперів, корпоративних бондів та аналогічні кроки".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас