Ставки за доларовими депозитами повзуть вниз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ставки за доларовими депозитами повзуть вниз

Кредит&Депозит
1920
За останній місяць ставки за доларовими депозитами почали знижуватися, а кількість банків, що пропонують такий продукт - зменшуватися. Експерти відзначають, що протягом трьох місяців можливе зниження ставок і за депозитами у національній валюті.
За даними компанії "Простобанк Консалтинг", за останній місяць середня ставка за ощадними депозитами (з виплатою відсотків наприкінці терміну або капіталізацією, без права поповнення) у доларах терміном на один місяць знизилася на 0,22% річних і склала 10,74% річних. Слід зазначити, що з вересня 2008 року ставка по цьому продукту виросла на 4% річних, і лише місяць тому почала знижуватися.
Експерти вважають, що ставки за доларовими депозитами дійшли до своєї стелі і будуть опускатися, і прогнозують у недалекому майбутньому таку ж долю вкладам у національній валюті. "У цілому ставки за депозитами у гривні найближчим часом збережуться на поточному рівні. Можливе підвищення ставок окремими банками із проблемною ліквідністю. Що стосується ставок в іноземній валюті - можливо невелике зниження ставок уже найближчим часом. А в тримісячній перспективі можливо початок зниження ставок у всіх валютах", - вважає Олександра Чепуріна, директор департаменту операційних послуг ВАТ "Сведбанк".
При цьому банківські фахівці відзначають поліпшення ситуації з популярністю депозитів у гривні, у порівнянні з доларовими вкладами. "Звичайно, у порівнянні з першою половиною 2008 року відсоток вкладів, що розміщуються у національній валюті, суттєво знизився, - розповідає Олександра Чепуріна. - Але варто відзначити, що за останні 2 місяці намітилася позитивна тенденція і рівень перевкладів по вкладах у національній валюті суттєво покращився. З одного боку, це пов'язане з відносною стабілізацією обмінного курсу гривні, з іншого боку - зі зниженням ставок по вкладах в іноземній валюті, що робить вклади в гривні більш привабливими".
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас