Авіакомпанія "Мотор Січ" потрапила у чорний список Євросоюзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авіакомпанія "Мотор Січ" потрапила у чорний список Євросоюзу

3594
Авіакомпанія "Мотор Січ" потрапила в чорний список Євросоюзу. Літакам запорізької авіакомпанії "Мотор Січ" заборонили польоти в повітряному просторі ЄС, повідомляє "Комерсант-Україна" з посиланням на інформацію генерального директорату Єврокомісії з енергетики та транспорту.
Серед інших українських авіакомпаній, що опинилися в чорному списку ЄС, – Ukrainian Cargo Airways, UM Air і Volare Aviation Enterprise. Попереднє оновлення "чорного списку" авіакомпаній, яким забороняються польоти в повітряному просторі ЄС, відбулося в листопаді 2007 р. Крім перерахованих українських компаній у нього ввійшли іранська Mahan Air, південнокорейська Air Koryo, афганська Ariana Afghan Airlines, суданська Air West Co. Ltd., і інші.
"Представники Єврокомісії перевіряли наш літак у Туреччині, яка не є членом Євросоюзу", – відзначив голова ради директорів "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв. За його словами, комісія виявила кілька порушень при перевірці літака Ан-24, після чого "Мотор Січ" усунула ці порушення. "Я вважаю, що нас не повинні були вносити до чорного списку. Ми будемо оскаржувати це рішення", – заявив Богуслаєв.
Нагадаємо, "Мотор Січ" належить однойменному запорізькому виробникові авіадвигунів і промислових газотурбінних установок. Парк авіакомпанії складається з 11 пасажирських, вантажних і вантажопасажирських Як-40, Як-42, Ан-140, Ан-74ТК-200, Ан-24РВ, Ан-12 і Ан-74ТК-200. Більше 90% акцій компанії належать менеджменту, найбільшим акціонером вважається Богуслаєв.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас